Hreflang Etiketi Nedir ? - Hreflang Etiketi Kullanma

Hreflang Etiketi Nedir ? Nasıl Kullanılır ?




Hreflang Etiketi : Öncelikle hreflang nedir bu konuda biraz bilgi vereyim, örneğin http://www.example.com/ şeklinde bir web sitenizin olduğunu varsayalım, http://www.example.com/  anadilinde ingilizce yayın yapan bir web sitesi ve  sitenizin 3 dilde yayın yaptığını düşünelim örneğin, http://tr.example.com alt domain ile türkçe, http://es.example.com/ şeklindeki alt domain ile de ispanyolca olarak yayın yaptığınızı var sayıyoruz.
Eğer uluslararası alanda ticaret yapıyorsanız sitenizin içeriğide uluslararası hedeflemeye müsait olmalı, içeriğin-izin düzgün bir şekilde tercüme edilmiş olması gereklidir. Neden? Çoğu ülkede İngilizce konuşanlar olmasına rağmen, muhtemel müşterileriniz yalnızca kendi dillerini konuşuyor olabilirler. Müşterilerle tercih ettiği dilde ticaret yaparak ve bunu google arama sonuçlarını doğru şekilde yansıtarak,sitenize 3 farklı dilde müşteri çekebilirsiniz ve hizmet verebilirsiniz.
Maalesef, içeriğinizin tercümesi lafta kolay ama iş icraata gelince zor olabiliyor. Google Webmaster Araçları ticaretçilerinhreflang açılımı sorunlarını çözmek için yeni raporlama özeliklerini ekledi. (bir web sayfasında dilleri değiştirmek gereken durumlarda yetkilendirilmiş Google webmaster araçları) hreflang özelliği yardımınıza koşuyor.[tanıtım amaçlı yazı alıntıdır.]
Hreflang Etiketi Nasıl Kullanılır ?
1-"Şablon" sekmesinden "HTML'yi Düzenle" butonuna basın.karşınıza kodlar çıkıcaktır.
2-"CTR+F" yaparak "meta" diye aratın çıkan sonuçlarda bunun gibi kodlar olucaktır.

3-Bu kodların en sonuna "<link href='http://www.SİTE ADINIZ.com/' hreflang='tr' rel='alternate'/> " bu kodu ekleyeceğiz.

Bukadar.

Yorum yapmayı esirgemeyin. :)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZED REHBERİ | NASIL OYNANIR ? | NERDE OYNAR ? ZAYIF YÖNLERİ !

404 Sayfası Yapmak | Oluşturmak | BLOGGER

League Of Legends AFK Botu [LoL Afk Kalmama] !